• Træning
  • Træning
  • hesteisne1
  • Ungheste
  • Fold

Træning

Tilridning og træning 2015

Malene holder barsel og tager få heste i træning igen fra januar 2016 :)Hvad kan hesten efter tilridning
En grundtilridning tager 4-8 uger, alt efter hvor klar hesten er og hvad ejeren ønsker, den skal lære.
Når hesten er tilredet, står den stille under opsadling og opstigning. Den er tilfreds på biddet og svarer lydigt og ubesværet på signaler som frem, stop, tølt eller trav og skifte retning. Den kan rides alene fra gården og er tryg ved rytteren. Desuden er den ukompliceret i omgang og adlyder signaler fra jorden som; skridt, parade, dreje og flytte bagpart.
Gangsætning kan i princippet starte, når hesten kan disse ting. Nogle heste trænger dog til en pause inden videre træning.


Metoder
Jeg tilrider grundlæggende efter metoderne fra beriderskolen Hólar på Island, hvor man i arbejdet er opmærksom på den enkelte hests udvikling og timing i forhold til ny læring.
Jeg arbejder roligt, positivt og tydeligt med hestene.

I praksis
I starten af tilridningen vænner hesten sig til udstyret og mig. Vi arbejder fra jorden, hvor den lærer at respektere rytteren og forstå signaler som stop, frem, tølt eller trav og skifte retning. Vi anvender lydsignaler, som vi senere tager med, når vi sætter os op på hesten. Så bliver overgangen fra jorden til ridningen glidende; hesten får let ved at forstå tøjle-, vægt og shenkelsignaler og får en positiv oplevelse af at blive styret.
Det første arbejde foregår i hal eller på bane. Når hesten svarer de grundlæggende signaler, rider vi ud.
Vi arbejder med unghestene mandag til fredag i max en halv time ad gangen, så træningen bliver positiv og konstruktiv.

Gangsætning
Når hesten har fået en god oplevelse i tilridningen og svarer opmærksomt på signaler som frem, stop, dreje, øge og sænke tempo, har den tit let ved at lære at skelne gangarterne. Nogle gange kommer tølten helt af selv. Andre gange tager gangsætningen 4-12 uger.
Om hesten er pasagtig eller travagtig skal hesten lære at samle sig uden at være anspændt. Den skal træde længere ind under sig og samtidig virke løs og tilfreds fortil.

Hvis hesten er til travsiden starter arbejdet med at træne hesten i at bøje sig og træde ind under sig. Øvelsen/ samlingen afløses hver gang med belønninger. Når hesten lærer at samle sig korrekt inden tølten, får man en glad og smidig tølter og undgår skævheder.
Er hesten til pas-siden lægges der på samme måde vægt på, at den lærer at bøje og samle sig korrekt. Samtidig med smidigheds og samlingsøvelser, trænes den i at søge frem ved aktivering af bagparten og ubesværet sænke tempoet igen.


Gangsætningen foregår i en kombination af at træne i hal og i naturen.

Foder
Som basis får hestene tørt wrap af god kvalitet, saltsten og mineralbolcher. Hvis hesten derudover har brug for mere energiholdigt foder, fodres den med foder fra Equsana og evt korn. Hvis du ønsker, din hest skal have noget særligt foder, kan du medbringe det. I sommerperioden får hestene græs i afgrænsede tidsrum kombineret med stråfodret svingel. I vinterperioden står hestene inde om natten, ellers på fold alene eller i mindre grupper. 

Inden hesten sendes af sted
Vi anbefaler, at hestens tænder er tjekket af en dyrlæge eller hestetandplejer, inden tilridningen påbegynder. 
Vi anbefaler, at hesten er tjekket eller behandlet for orm inden ankomst.

Kontakt os, hvis du foretrækker, at få ordnet tænder/ ormetjek efter ankomst.

Hestens ophold på Hindbjerghus er under ejers ansvar og risiko.